< div id=”header ”>< / div>

fredag 13 juni 2014

Angeläget med bättre arbetsmiljöer och minskade barngrupper men när ska S lära sig att samarbeta?

Det finns angelägna behov om bättre arbetsmiljöer och minskade barngrupper så långt har Jeanette Qvist (S) rätt i ett inlägg i HN. Det som hon inte har rätt i är den monopolställning S i Varberg intar att alltid ha rätt och äga sanningen. Det finns partier än S i Varberg och egen majoritet lär inte S få i Varberg om de inte släpper andra inpå sig.

I dagsläget har V den platsen MP "borde" haft efter 2010-års val. V har alltid följt "följa John" till S i BUN-nämnden och har oftast inte avvikande mening.Det är sedan när det gäller budgethanteringen det avviker. Partiernas linjer ska jämkas samman i kommunstyrelsen och sedan fram till kommunfullmäktige där komplikationen uppstår.

S sitter tillsammans med C och M i ksau som idag utgör budgetberedning. C och M har nära kontakt med allianspartierna FP och KD och har regelbundna träffar för att kunna jämka ihop sig.På motsvarande andra sidan finns ingen sån konstellation mer än att S informerar V och MP vad som är på gång.

S förhandlar och har insyn i ksau dvs budgetberedningen med C och M och lägger en grundbudget.S lägger sina avvikande förslag i kommunstyrelsen utan att ha förhandlat med V och MP. De kör ett chicken race fram till kommunfullmäktige där idag också SPI och SD sitter i minoriteten.

S kan inte tro att de efter nästa val i Varberg upptäcka att nästa dag de vaknar ha vunnit valet och världen ligger öppen för sina ordförandeposter och sina förslag. Det krävs FÖRHANDLING. OM nu S vill bilda majoritet och få igenom allt de vill måste de också vara medvetna om att de partier de vill bilda majoritet ihop med inte alla är representerade i BUN-nämnden. Det är där grunden för ett samarbete läggs. När S upptäcker detta kanske också deras förslag går igenom men än är det en bit till rödgrön majoritet i Varberg.

Inga kommentarer: