< div id=”header ”>< / div>

fredag 2 maj 2014

Traditionell vänster på första maj har breddats med feminister som utmanar !

F! blandar sig in i leken 
F! årets uppstickare som jag tror kommer in i EU-parlamentet kan också göra smärre framgångar i lokala val. Vinden blåser åt vänster och det är bland partier som F!, V, S och MP som fokus ligger på nu. Jag tackar Löfven för utspelet om bostäder. Konkret nog för att reta gallfeber på borgerligheten och som inriktar sig på att öka bostadsbyggandet och främst då hyresrätter. 

Jag tackar Jonas Sjöstedt som lovar REJÄLT åt pensionärer med låg inkomst inte det mes Löfven har som  kvittas mot bostadstillägg. Frågan är vad de båda välfärdspartierna tänkt betalas via skattsedel och via egenavgifter men skit i det. Pensionärer som gnäller om plånboken får ju sitt lystmäte och nånstans ska pengarna tas. Däremellan ligger MP som en klämd partner med sitt fokus på yngre miljöväljare i första hand.

Löfven siktar in sig på att minska V och MP och få in dem i fållan. S är organisatoriskt starkare att driva en valrörelse men kan inte ha mesförslag till väljarna som deras valarbetare ska kunna svara på om det ska bli fart på valmaskineriet. De mindre partierna kan nischa sig ordentligt istället. Jag bedömer att V har en äldre kader som uppskattar utspelet om att ta bort pensionärsskatten. En utmaning som bör tilltala en viktig väljargrupp.

I vilket fall som helst ska de röda partierna ge en nytändning första maj åt sina väljare och medlemmar. Det är mest nationell politik inte mycket av EU-valet som pågår parallellt inte heller kommentarer kring världsläget eller hur vi försvarar oss mot ryssen och sån skit. Befriande fritt från klimathot också och långsiktig politik.Det är väl där MP kommer in förmodar jag - kanske.

S, V och framförallt F! hade en lyckad första maj 2014 frågan är hur långt detta räcker. Det finns ju inget samspelt lag än på den röd-gröna kanten. Men S är mer bunden till rödgrönt än de någonsin varit. Nu finns ingen återvändo.

Inga kommentarer: