< div id=”header ”>< / div>

söndag 6 april 2014

Nu kommer det alternativa regeringsalternativet att granskas hårdare närmare valet!

Intressant debattartikel i DN om det här med att använda skattesatser med progressivitet i samband med exempelvis en skolreform. Jag har ofta läst och hört sägas av Gustav Fridolin att många är beredda att betala en hundring extra för det.Då nämnde jag inte för att tågen ska komma i tid.

Låt vara att det är så för de som har råd till det och också de som ser nyttan av det. Sedan är vi många som inte direkt "drabbas" eller tagit del av alla jobbskatteavdragssänkningar men ändå. Jag undrar hur man ska lösa alla pensionärsgruppers gnäll nu att likställa pensionärernas skatteuttag med de arbetande? Det bästa är att inte göra någonting men skillnaden kvarstår ju och denna grupp är kanske inte de som ser ökade lärarlöner som prioritet heller eller mer tåg och resande där.

Nu är det inte bara på skolans område det behövs reformer men för mig känns inte det evinnerliga tjatet som att här måste partierna sätta ner foten. Om staten ska lösa detta behövs specialdestinerade bidrag ner till kommunerna. Men går det att lösa utanför det skatteutjämningssystem som redan finns där alliansens lågskattemoderater står mot landsbygdens centerpartister?

Jo en ny regering säger förstågsigpåarna och vips hamnar vi att stöd behövs i alla S-styrda kommuner där skolresultaten idag är som sämst. Löses detta genom mer resurser så är frågan om det ska tas från andra kommuner där skolresultaten är bättre s.k. skatteutjämning eller typ ökad progressivitet i skatteskalorna?

Ja så har vi allt annat som behövs reformeras i samhället också där det pockas på kostnader och omställningar. Jag tror inte direkt på någon rödgrön rivstart om det skulle bli denna typ av regering däremot att ett kommande regeringsalternativ kommer att granskas hårdare ju närmare valet kommer. Frågan är om det kanske är alliansens bästa hjälp nu att få hyfsat till sina historiskt låga opinionssiffror ett snäpp.Möjligen!

Inga kommentarer: