< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 april 2014

Kommer F! att bli EU-valets komet?

Det här med att tänka i partigrupper efter EU-valet blir nog jobbigt för en del. För det första så gäller det att komma in också. Det finns länder som är FÖR euro och MED i NATO och sånt vi renläriga svenskar helst inte ska befatta oss med.

Nu har V bland de som är mest mot EU fått en ny kompis då MP mjuknat i sin "allt är åt helvete med EU-hållning" och det är SD. Det finns och fanns ett "mellanmjölksalternativ" Junilistan där man kunde vara för något mellanting det som är bra för landet är vi emot,det som gynnar OSS är vi för.

Sedan har vi konstiga formationer PP (piraterna) och F! (feministerna) var ska de petas in? Jag förmodar att båda passar bra in i den gröna gruppen om jag ska välja. PP har redan varit där och F! skulle möjligen passa in ännu bättre. Lagom vänster men vilja bryta upp gamla strukturer där det gäller att inte fållas in i de stela socialdemokratiska/konservativa som oftast samarbetar mot de mindre gruppernas krav.Men ibland lyckas det ändå slå igenom önskemålen från de mindre.

Inom EU gäller inte den givna blockpolitiken. M och KD tillhör en "familj" och C och FP en annan. Motvikten är S och V olika familjer och MP/PP i en grupp bestående av gröna och fristående partier som man lätt kan samarbeta med. Nu är det där vi ska hitta en familj till F! och SD ska också in nånstans så alla blir kategoriserade.

Ett tag var de svenska miljöpartisterna särlingar med att vara mest mot EU bland gröna partier och mest "nationalistiska" bara Sverige fixar det här och vi är bäst. Men efter 8 års alliansstyre är det inte lika kul att säga vi är det samtidigt som vi har SD som avgörande parti i riksdagen om blocken håller ihop.

Nu har dessutom fiskeripolitikern Isabella Lövin breddat sin repertoar och fått in lite mer med klimat-och miljö så hon är en given grön listetta med trygge Peter Eriksson som bisittare. Drygt en månad kvar till valet har det inte "tänt" till riktigt. Jag gillar inte när de skickar fram rikspolitiker i media för partierna. Jag skiter fullständigt i dem nu de får återkomma till valet i höst.

Jag vill se KANDIDATERNA framträda och de som ska väljas. Inte partiledare och språkrör lobba för sina partier.Sådant får mig att inte vilja rösta alls.Det är allvarligt nog när jag ser gröna politiker typ Peter Eriksson och Carl Schlyter växla plats eller när anställda i Bryssel ska ställa upp som kandidater. Eller kändisar som ska göra EU-karriär(Lars Andaktusson i KD).Nej då vill jag iaf se något nytt fräscht som både Isabella Lövin och Piratpartiet kunde visa upp i förra valrörelsen 2009.Kanske är det F! som denna gången bjuder på den konfekten. Skulle vara roligt i så fall.

Inga kommentarer: