< div id=”header ”>< / div>

lördag 5 april 2014

Jesus var ingen grönröd marxist han var revolutionär!

Om nu Birger Schlaug trasslat in sig att Jesus var nån slags grönröd marxist så är mitt ursprung in i de gröna landskapen österländska icke-blodsreligioner. För mig är det icke-materiella värden som är det viktiga hur vi är starka inombords, gör vår nödvändiga Karma (arbete) och i relationer med ljud, intryck, känslor och kunskap om våra innersta väsen får våra njutningsupplevelser.

Om nu den västerländsk-judiska etiken och moralen ska vara grundläggande är den ännu sämre förankrad än de samlade partiernas ideologier konservatism, liberalism,socialism och ekologism. De kristnas budskap är genomkorrumperad av lycksökare och fariséer som gjort värdslig politik av det istället för andlighet. Jag tror till och med gamle prästen i min församling som jag bor granne med och konfirmerade min bror skulle hålla med mig.

Jag gick en s.k. Alpha-kurs en gång arrangerad av Svenska Kyrkan och Pingstkyrkan. Nej inga förkunskaper krävdes bara en sökandeattityd att diskutera Bibeln utifrån sin egen erfarenhet. Vi avslutade våra sammankomster med en väldigt god och fint tillagad middag i gemytlig stämning. Vilket gäng vi var också och vilken samhörighet.

Så då till den politiska värdsliga världen där jag är engagerad. Tyvärr får jag säga. Träigt, byggt på byråkratiska verk, sakpolitiska överväganden som kan kullkastas av tyckanden hit och dit men vart leder det till? Jo det ska vara en kamp med andra människor om poster, att få in sina frågor på agendan, samt en klick väldigt aktiva, andra lite mer bakom och de flesta passiva.

Jag tror Jesus hade förkastat hela prästerskapet av representativa företrädare inom politiken idag som knapptryckare, förmånspolitiker som aldrig offrat sig och grå grå figurer som spelar teater i riksdag och kommuner. Jesus var kanske en grönröd marxist men då hade han varit en rejäl upprorsmakare som inte accepterat att det sitter tiggare utanför våra mataffärer och systembolag i behov av bättre liv. Han hade inte skyllt på EU han hade gjort något åt det.

1 kommentar:

kyrksyster sa...

Tja, vi har väl alla våra gudsbilder och våra förväntningar på att de ska uppfyllas.

Jesus levde ett tufft liv. Han förstår när andra också gör det. Han var inte oplitisk, men tog kraftigt avstånd från sin tids makthavare och politiska grupperingar.