< div id=”header ”>< / div>

tisdag 15 april 2014

Hur länge kommer en pendeltågstation i Värö att dröja?

Det var viktigt med tåg som stannar i tid tycker miljöpartiet.Jo det tycker jag också men hur är det med NYA pendeltågsstationer? Sinkar de inte tiden? I varje fall tycker jag det är bra att vi får till en pendeltågstation i Värö det tycker folkpartiet också. En interpellation är ställd till kommunstyrelsens ordförande i Varberg angående detta.

Nu är det inte frågan om hönan eller ägget var först men jag var den ende kommunstyrelseledamoten för många år sedan som ville bygga en pendeltågstation i Värö.Kanske lika snabb som Lucky Luke men iaf långt före min tid. Det har kommit till en station i Åsa som ligger i Kungsbacka kommun men varbergspolitikerna kämpar på och nedan följer kommunrådet Jörgen Warborns svar på interpellationen från Lena Persson (FP).

Svar på interpellation angående station i Väröbacka
Varbergs kommun Kommunstyrelsen
Varbergs kommun verkar för att en station i Väröbacka ska komma till stånd så fort som möjligt. Trafikverket avskriver möjligheten att trafikera en pendelstation i Väröbacka innan Västkustbanan är fullt utbyggd med dubbelspår hela sträckan. Vi har dialog med Trafikverket, Region Halland, Hallandstrafiken, de övriga halländska kommunerna längs sträckan, Aktionsgruppen för en pendeltågstation i Värö, näringslivet samt människor som bor i närheten av den tänkta stationen. Allt i syfte att påskynda processen.
I den fördjupande översiktsplanen (FÖP:en) för området finns en placering utpekad för ändamålet. Det har dock funnits funderingar om detta är det bästa läget.
Nyligen startade Varbergs kommun upp arbetet med den nya fördjupade översiktsplanen för hela norra kustområdet. Området inkluderar Väröbacka. I det arbetet kommer beslut fattas om den mest lämpliga placeringen för stationen i Väröbacka. Just nu pågår dialogmöten för att fånga upp så många synpunkter som möjligt för området, däribland placeringen av stationen.
Varberg den 8 april 2014
Jörgen Warborn (m)
Konrmunstyrelsens ordförande

Inga kommentarer: