< div id=”header ”>< / div>

söndag 16 mars 2014

Rösta på "bevarare" eller rösta på "förändrare" - det är frågan!

Politiker med väskan full och bråttom
När SDP och CDU/CSU bildade storkoalition i Tyskland gav det utrymme för andra att kunna hävda sig dock verkar inte liberalerna återhämtat sig riktigt. När inget parti längre driver frågan om medborgarlön finns gott om utrymme för en basrörelse att växa .

Jag som härstammar från det "gamla" MP ser ju intresserat hur avdankade språkröret Schlaug traditioner vidare där jag delar mycket i hans uppfattning inte alltid men ändå. Jag känner mig inte lika väloljad som valarbetare i EU-valet som kommer men finns någonstans i gränslandet MP, PP och Fi som jag alla tycker är värda en plats i EU-parlamentet.

Ett perfekt forum för enfrågepolitiker och regnbågsentusiaster sämre för högerpopulister, nej sägare och de som är överens på hemmaplan men sedan inte kan jobba i grupp eller hitta gemensamma lösningar med andra.

Lokalt där jag nu försöker hitta krafter har jag ägnat stor del att vädra frågor inga andra vill peta i. T.ex om bostadsbristen för undanskuffade grupper och hemlösheten i en interpellation här. Eller hur fastigheterna behandlas i kommunens ägo och hur det hanteras. Farlig mark att beträda och man själv får ta stötarna om man anför synpunkter att tillståndet inte är bra.

Mycket av politiken är idag "färskvara". Nya ansikten ska visas upp och gammal skåpmat ska undvikas men går samhället framåt sett ur grön synvinkel? Det kan vara olika åsikt om detta. De som redan sitter driver ju sin agenda och tycker det är bra. De som är nya vill ha något nytt att driva eller driva på sånt som varit lagt åt sidan. Vi erfarna som inte varit med fullt så mycket men drabbats av såväl S som Alliansens politik i någon form vill se ett mer grönt ideologiskt miljöpartiet som vill ändra..

Det utesluter inte att man kan samarbeta med dem efter valet. När valen är över finns nya förutsättningar byggt på ett valresultat och då får analyser göras vad som gått bra respektive vad som gått dåligt.

De som ställer upp och fortsätter i någon form recenseras naturligtvis om de är politiker som levererar eller om de är motvallskärringar. En annan form av politiker är bänknötare och nämndsittare. De fyller en plats men det finns alltid andra som är ute efter de platserna men de väljs först efter vi sett valresultatet och kan börja förhandla.

Inga kommentarer: