< div id=”header ”>< / div>

fredag 28 mars 2014

Rödgrönt vädrar morgonluft efter senaste DN/Ipsos !

Sett till hur det ser ut på båda sidor blockens synvinkel har rödgrönt ett betydligt gynnsammare läge i DN/Ipsos mätning för mars än alliansen. Visserligen spretar det när det gäller hur och vilka som ska samarbeta efter valet men partier som C och KD måste till varje pris sticka ut nu.

De kan inte som under Alf Svenssons och hupp Maud Olofssons tid sitta still i båten eller var det badtunnan? Ja den sistnämnda har väl fallit i galen tunna efter NUON-affären och Annie Lööf kan heller inte svara för sig.

Det är en bit till valet i september och däremellan ett EU-val som troligen får mycket miljö över sig medan de andra valen blir mer traditionella med välfärd,jobben och skolan. I vilket fall som helst står ju hela alliansen och faller på två punkter.Den inre sammanhållningen och hur de ska tackla SD efter valet.

Rödgrönt har som svåraste match att hålla SD borta från vågmästarrollen för styrkeförhållandet mellan blocken är redan vunnen i riket i stort. Lokalt och regionalt kan det skilja sig och bli superintressant. Jag tror det är viktigt att allt inte handlar om partiledare i riksdagen och att t.ex.ett parti som Fi kan bli EU-valets stora överraskning men då handlar det om att få in en ledamot inte en hel riksdagsgrupp.

Lokalt hoppas jag verkligen att miljöpartiet i min kommun börjar fattar vad det är man förhandlar om inte att dra kortlek och bara dela ut platser. Oavsett vilket block som det ska förhandlas med gäller det att tycker jag ge de mindre partierna max inflytande inte bara se till eget hus utan nischa sig där man gör bäst nytta. Inte sprätta platser hur som helst. Lär av vågmästaren MP i Varberg det har ni inte varit på ett bra tag.

Inga kommentarer: