< div id=”header ”>< / div>

söndag 9 februari 2014

Nej det kommer att krävas krafttag efter valet oavsett regering!

Blivande stark man i Varbergspolitiken?
Förutsättningar för en rödgrön valseger kommer att pressas. Utan att vara direkt fan av Gunnar Hökmark är det faktiskt i de S-styrda kommunerna som skolresultaten är sämst. Inte kanske för att S styr utan för att där finns problemen utifrån klass och samhällsgrupp. Alla kommuner har inte detta några mer eller mindre. Vi behöver säkert förbättra skolan på alla nivåer och mindre klasser, bättre lärartäthet och status för dem. Men det är en struktur som kräver långsiktighet och även grepp som är blocköverskridande.

Dels har vi att oljan från närliggande länder börjar att sina för billig import. Danmark, Storbrittanien och Norge är i läget att vi får ta vår olja mer fjärran och vi kan inte bygga upp vår välfärd kring dem. Oavsett regering kommer vi att tvingas "ställa om". Något omställningsrörelsen håller på med men partierna fortsätter sin eviga tillväxtmani som ingenting händer i vår omvärld.

Hushållens skulder kan inte fortsätta i sin ökningstakt. Det måste börja amorteras och staten har bara utgått från just det statens ekonomi och det säger inte mycket om hur det är ställt i övrigt. Bara kalla siffror. Staten eget flaggskepp Vattenfall som levererat medel börjar få problem. Under 15 år har de pumpat in 65,7 miljarder men har ett  hållbarhetsarbete som inte är i paritet med landet "Sveriges" önskemål.

Oavsett regering och vems "felet" är kan vi inte blunda. Det rödgröna gänget kör nu var för sig och röstmaximerar. Alliansen riskerar en beroendeställning till Sverigedemokraterna som kan leva högt på allmänt missnöje. Kanske finns en del inom de rödgröna leden också främst Vänsterpartiet.

Sammantaget finns många yngre som nu får rösta. De vet inget annat om än att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg styrt Sverige och vill ha förändring. Många äldre som varit med inte minst i politiken sållas bort i höstens val. Det finns all anledning till oro efter höstens val oavsett vad det blir för resultat och regering efter det. Det gäller att ha is i magen och inte dra på med för vidlyftiga vallöften inte minst kräva"återställare". Efter valet kan vi vakna upp i ett bakrus att ingen längre vill ta ansvar men tvingas till det.