< div id=”header ”>< / div>

torsdag 27 februari 2014

Motion om stadgeändringar och förtydligade vad gäller MP:s interna organisation i Varberg


Miljöpartiets Årsmöte behandlar detta den 9 mars 2014
Motion om förslag till stadgeändringar

Jag tycker inte stadgarna uppfyller krav på att vara klara och ändamålsenliga enligt vissa avseenden. Stadgeändringar tar också tid att genomföra och tycker inför ett valår att detta borde gjorts tidigare.


Det går att ställa krav på större eller mindre förändringar men jag kommer att lägga fram  min motion i yrkanden som att-satser. Att anta eller förkasta.

att ett EXTRA ÅRSMÖTE beslutas att utlysas innan årets slut 2014 som behandlar
stadgeändringar.

att vid tillsättningar av poster som har med valresultatet att göra redan nu bestämma att förhandlingsdelegationen består av de efter valet september 2014 invalda ledamöterna + ersättare.


att det ska framgå av stadgarna att poster som
tillsätts genom kommunfullmäktige utses av kommunfullmäktigegruppen de invalda och ersättare inte av styrelsen

att det i stadgarna framgår att “politiska gruppen” utgörs av kf-gruppen, ersättare samt invalda i nämnder och styrelser. Att de äger rätt att ha egna möten att rådgöra, informera sig och kunna planera.


att de som utses av partiet i kf som valberedning måste rådgöra med
förhandlingsdelegationen om det uppstår behov av fyllnadsval under mandatperioden

att under styrelsen (stadgarna) invald inte äger rätt att delta i omröstningar där det finns skäl att se att det finns dubbla lojaliteter, uppstår jävsförhållande eller kunna utnyttja sin position för egna syften.

att antalet revisorer utökas till att vara minst två som verksamhetsgranskare.

att valberedningen internt består av fem ledamöter men där de också få kunna vara valbara till poster så att inte vakanser uppstår i ömmande och brådskande fall (temporära tillsättningar).


att det tas bort att 20% av medlemmarna kan kalla till extra årsmöte då bara medlemsansvarige vet hur många medlemmar som finns och redovisning saknas som är offentlig

att visst antal protokollförda medlemsmöten ska hållas per år

att styrelsens rätt att ta beslut om ekonomiska åtaganden begränsas till viss summa då det då annars måste antas av medlemsmöte

 

Inga kommentarer: