< div id=”header ”>< / div>

torsdag 20 februari 2014

Grön Feministisk Ungdom vill skärpa kraven på moderpartiet MP.

Grön Ungdom är en organisation som "sägs" tycka som moderpartiet Miljöpartiet.Men det blir nu ändring på det.Med tanke på att ungdomarna faktiskt är det näst starkaste partiet bland de yngre kan de nu ställa långtgående krav.

Grön Ungdom vill göra partiet MER feministiskt. I många stycken håller jag med ungdomarna vad gäller deras krav MEN när jag själv upplever att våra lokalavdelningar inte är som väljarkåren ifrågasätter jag en del. MP har redan kravet på sig att varva listor, få in mer kvinnor och helst yngre tjejer.Men var finns de om de inte är med i moderpartiets hetluft utan är en egen "sidoverksamhet".Samma sak gäller Gröna studenter?

Jag upplever också att de s.k. sidoorganisationer dyker upp med en grupp som snabbt vill ha bidrag,har några verkligt färgstarka  personer som drivkrafter men sedan försvinner och sedan upphör det hela.Kort färskvara och sedan ska ju någon försvara det som uppnåtts politiskt.

Ungdomar rör sig mer,växlar om, studerar,får barn,hoppar av, spontantycker och så vidare.Höga ställda ambitioner.Sedan kanske kraven från GU kanske skulle drivits av "Gröna Kvinnor" istället men miljöpartiet "behöver" ju ingen särskild kvinnoorganisation.Undrar hur länge till MPs ska undvika att bli som andra partier. Det är snart bara "språkrörsmodellen" som skiljer.

 I några fall handlar det om att skärpa förslag som MP redan driver, medan andra är helt nya förslag:
• Lagstifta om förbud av könsdiskriminerande reklam.
• Uppdra åt polisen att prioritera näthat och tydliggör ansvaret för kränkningar i lagstiftningen.
• Inför maxtak för antal elever per kurator.
• Förbättra sexualundervisningen och gör den normkritisk.
• Gör normkritik till en obligatorisk del av lärarutbildningen.
• Skärpt våldtäktslagstiftning, inför samtyckeskrav.

Inga kommentarer: