< div id=”header ”>< / div>

söndag 5 februari 2012

V-motion (del 2) på väg fram till fullmäktige ang.äldreomsorgen!


Jag bloggade tidigare om en V-motion om riktlinjer och bemanning inom äldrevården för som var på väg till kommunfullmäktige i Varberg och den kommer upp den 14/2.
Motionen föreslås AVSLÅS av kommunstyrelsen medan S och MP yrkat bifall och lämnat identiskt lika reservationer. V har ingen ordinarie plats vare sig i socialnämnden eller i kommunstyrelsen och har dessutom en ersättare som lämnat och ska tillsättas på samma kf-möte.Läser för övrigt en bra blogg av Birger Schlaug om äldretjänster och hur S och MP velar medan V är ganska konsekventa vad gäller privat omsorg.

Nu tycker jag att både Schlaug snöat innan på det här med vinstsyftet då man låtit dessa ha utvecklat en lägre bemanningsgrad än vad som gäller kommunalt. Det gäller att ställa KRAV vid beställning av tjänster och utgår man från nån "lägsta anbud" får man därefter, Ny regler lär vara på gång från socialstyrelsen men som Agneta Luttorp (MP)skriver i Expressen går det att garantera bemanningen och öka äldres livskvalitet.

I motionens svar från socialförvaltningen är det ett långdraget förklarande hur man arbetar och att man följer utvecklingen och därför avslås motionen som nu ska upp. Så blir det när ANSVARIGA politiker låter en förvaltning leva sitt eget liv och när kommunfullmäktige delegerar uppdrag till nämnder och tjänstemän och fullmäktige delar ut penningpåsar. Jag ska som ersättare för MP nu hoppa in och ta ställning och litar inte på en jävel.Kan därför stå bakom S och MP:s BIFALL men vad har dessa partier gjort innan och varför har de inte agerat INNAN då V som inte har ordinarie ledamot i socialnämnden lämnat en motion INNAN de reagerar? Sover de? De kallar ju sig OPPOSITION!

Inga kommentarer: