< div id=”header ”>< / div>

lördag 18 februari 2012

Maktpolitik i praktiken att besluten varar över valen!


Att S och M kan aliera sig skriver Birger Schlaug om i sin blogg. Annars är det vanliga att de två stora till vänster och höger fixar till sina stödpartier i förhandlingar och knyter upp den. Miljöpartiet gjorde tvärtom inför valet 2010 knöt upp sig kring ett parti i opposition. Sedan vet vi att det partiet har bytt ledare inte bara en gång utan en gång till efter valet.

MP framstår inte bara som S-frälsta utan också S-beroende.Självklart kan man inte räkna med att dra väljare från annat håll än dem man fjäskar mest med.Frågan är om inte alliansen tröttnat på miljöpartiet nu utan vänder sig enbart till S? Jag kan tänka mig ett undantag centern i energifrågan. Där kan det vara bra att hålla sig väl med MP.

Vänsterpartiet har också insett sitt beroende av att tillhöra ena sidan men ställer säkert långående krav att det inte är två filer på samma motorväg om de ska ingå i en rödgrön regering. MP verkar glada om de får vara med som det ser ut idag.Däremot tror jag inte MP släpper fram S i statsministerposition utan att det utlovas en snutta grönare politik än alliansen.Sedan har vi också problemet SD om DE ska få avgöra regeringsfrågan.

Ser man till Västra Götaland har V och MP blivit adminstratörer för borgerlig politik då beslut inte ska ändras på grund av val. Att bygga motorväg kanske var nödvändigt där och att man inte fick igenom enhetstaxa har gjort det svårt men väljarna går inte på BLÅ dunster en gång till. Jag tillhör en kommun som kunde tillhört Västra Götaland därför tar jag upp den region jag kunde tillhört men jag har bara 2 mil dit!

Inga kommentarer: