< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 september 2011

Modeord i politiken blir lätt utslitna!

I årets budget har UTBILDNING varit en av de stora frågorna och frågan är finns det de som är korkade och inte fattar och om alla ska bli som i UPPSALA där bildningen är hög men även missnöjet är stort? Annars är det väl så att de som har viljan och hög IQ redan har förmågan att ta emot KUNSKAP. Idag med dagens internet går det att SÖKA kunskap inte gamla läromedels harvande med otidsenlig litteratur. TILLVÄXT och HÅLLBARHET är två MODEORD i den politiska debatten. Det första nämndes i riksdagen med stor samstämmighet det andra i Varbergs kommunfullmäktige med lika stor samstämmighet i höstens första sammanträden.

Jag själv nämnde att i arbetet med Miljöpartiets partiprogramsrevidering i Halmstad (18/9) att välj för fan ord som det inte blir inflation i eller ord som ingen begriper i ett partiprogram som få läser. Ett partiprogram bör hålla sig till ett kort snärtigt principavsnitt som ideologiskt talar om vad partiet står för och sen får programavsnitt utanför detta tala om hur målen ska nås och vilka medel som ska användas. Partier idag är "varumärken" i en politisk marknad där var och en har sin plats. Vissa saker förändras över en tidsperiod och de flesta struntar i historiken utom motståndarna och nostalgikerna. Politiska bloggare har en förmåga att öveträffa varandra i floskler och har kort hållbarhet och konstaterar att är det inte VAL är det inte lika INNE att blogga men jag går mot strömmen i ren tjurighet!

Stigbj%C3%B6rn%20Ljunggren%20om%20Sverigedemokraterna%20i%20Uppsala

3 kommentarer:

Johanna Drott sa...

För att inte tala om det eviga modeordet ANSVAR. Moderaterna har gått haywire med det på sistone. Huvva!

Ringborgs blogg sa...

Nämn inte ARBETSLINJEN det är redan utslitet och kanske bör få ny förpackning

Anonym sa...

Hej Pierre.
Min önskan är att politiker håller sig till partiets ideologi och inte svävar ut i rymdfärder, för att få väljare. Typiskt exempel är "de Nya Moderaterna", som stajlat om sig helt - men är i grunden samma gamla unkna "de Gamla Moderaterna". Samma skatteparti som Bo Lundgren vurmade för. Man har bara bytt smokingen mot hängselbyxorna. Skrapa på ytan och förstå!
Liberalejanne.