< div id=”header ”>< / div>

söndag 5 juni 2011

Ishallsplaner med Bambi på hal is!


Miljöpartiet i Varberg verkar ha gett upp ishallsfrågan. Jag läser i protokoll från kultur och fritidsnämnden och nu är båda BLOCKEN villiga att bygga en ishall. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anslå 68 miljoner till ändamålet men S och MP vill lägga mer. En facebook-grupp bildades för att bilda opinion lokalt men den har upphört.

På nätet läser jag att både i Eskilstuna och i Falun där rödgrönt har majoritet avsätter partierna 40 miljoner till ishallsprojekt.

I Täby svarar Miljöpartiet positivt till ishall och en ishallstur kan kosta skjortan på annat håll. Vad som är prioritet i de lokala miljöpartierna kan variera men när rikspartiet MP talar om avveckling av kärnkraft och hålla klimatmålen behöver det inte innebära förändring i livsstilen.

Det går bra att ta på sig skridskorna och snurra runt på isen lite här och där sen kan piruetterna se olika ut var i Sverige man hamnar det har ingenting med världens situation att göra. Vad beträffar elpriserna får vi väl hoppas på vävilliga subventioner så att det främst kommer barn och ungdomar till del medan andra avstår eller kan betala själva. Tillväxtsamhället måste ju hållas igång om det rödgröna samarbetet ska hållas intakt.

Inga kommentarer: