< div id=”header ”>< / div>

fredag 20 maj 2011

Riksdagens tredje största parti har kongress!


Miljöpartiet har kongress i Karlstad och det sänds naturligtvis i SVT Forum och går att följa med kommentarer på facebook och twitter. Det har naturligtvis redan innan kongressen spekulerats vilt vad som ska hända innan något har hänt. Hur balansakten ska klaras, Om miljöpartiet är ett parti som alla andra, Hur Miljöartiet nu går från blockpolitik till öppet landskap.

Om nu intresset blivit fokuserat vid två kvinnor så är det främst Mikaela Valtersson den som varit ledande att få igång diskussionen om partiet ska fortsätta att vara ett parti utan makt eller ingå som ett alternativ i etablissemanget.

Jon Karlfeldt har gjort valet lätt för mig att motivera ett av språkrören precis som Per Gahrton går ut med gröna självklarheter. Vi ska inte heller glömma det nya Grön Ungdom som vill ha breda regeringsalternativ.

Huruvida miljöpartiet blir ett majoritetsinslag och slåss för bl.a. kollektivtrafiksatsningar och tar sig an storstadens problem med individualiserat boende återstår att se. Kongressen anger tonen och sen är bollen i rullning.

Inga kommentarer: