< div id=”header ”>< / div>

onsdag 4 maj 2011

Kommunikation stjäl tid -Social kompetens kräver förmåga!

Kommunikation vad är det? Gick faktiskt en kurs en gång som hette "Social kompetens" som ingick i min datautbildning. Att kunna ta folk och göra sig förstådd. "Sociala medier" har ju utvecklats sen dess och vilka använder det och i vilket syfte? Propaganda- bilda nätverk- skapa och hålla  kontakt-tröst jo det finns många sätt. Möten fysiska såna är vad de flesta föredrar eller inte. Oftast träigt, svårtuggat, går inte att zappa bort, tråkigt medan andra ÄLSKAR att prata, dominera, förklara men har svårt att lyssna. Oftast är förutsättningarna olika om det gäller politiska möten vilket gör att "klickar" bildas. Eller att någon eller några ALLTID får i uppdrag att , sitta sekreterare, vara föredragande. Annars har jag läst företagsekonomi, svensk och engelsk affärskommunikation , bokföring och då gäller det att sälja en produkt eller kanske ett koncept.

Som miljöpartist sägs att ALLA är välkomna i vårt parti.Vi VÄXER i Miljöpartiet. En föreslagen kandidat till partisekretarposten har skrivit om detta och det seminarium han har varit med på. Jo det är Anders Wallners version. Frågan är om han betald för att skriva som han skriver eller om det är äkta? Jag gillar Anders som den som bor i en stjärnfamilj riktigt spännande med barn i en annan familj och hur de nu får ihop det.

Men det är egentligen inte Anders jag vill fixera här utan hur vi använder vår status. Jag är gräsrot i Miljöpartiet. Gillar en del i riksdagsgruppens politik och ibland avvikarna från majoriteten. Kan de avvika från stökiga kongressbeslut eller kan de omtolka till en ny situation. Får man kritisera? JA det är GRATIS att kritisera. Läs denna bloggen här av Magnihasa

Kommunikation är inte gratis. Det stjäl TID och tid är pengar eller? Politik handlar oftast om plånboksfrågor nu kopplat till social tillvaro och vad vi kan göra för vår miljö och vår värld. Men det är väldigt svårt att förstå varandra mest på grund av att vi inte tar tid att bry oss om hur det ser ut på andra sidan. Det gäller att bjuda på oss själva och ge oss tid till samtal har vi kommit en bit på väg. Vad enkelt det var förr att prata i en lur. Vad svårt idag via Iphone men vi får ju reda på var vi befinner oss och det är väl trevligt det.

Inga kommentarer: