< div id=”header ”>< / div>

måndag 4 april 2011

Synat och bloggat om kärnkraft, ägarstyrning och miljömål!

Att blogga frekvent och vara uppdaterad är ett visst arbete. Jag känner att jag fått upp kärnkraften på dagordningen igen. Själv tror jag inte på någon omedelbar omsvängning efter att ha hört riksdagsdebatten sist som för övrigt togs helt över av JAS-beslutet i media samma dag.Känner mig ganska nöjd med anmälan till konstitutionsutskottet av Gustav Fridolin och Lise Nordin angående ägarstyrning av statliga bolag och dess ersättningar.

På något känns det som "ägarkulturen" att låta bristfälliga rekryteringar med förmånliga avtal har pågått redan under den förra regeringen. Innan har det varit "säkerhetskulturen" vid våra kärnkraft som ifrågasatts och nu finns all anledning att följa upp.

Händelserna i Fukushima har skakat om en hel värld och vi har inte sett facit och slutnotor ännu. Men med den draghjälpen fick tyska gröna framgångar och miljöpartiet i Sverige kan glida med. Ett av de diffusititeter är de de nationella miljökvalitétsmålen där Per Bolund ropar varningsflagg i MiljöAktuellt. Men det är väl roligt att det är frid och fröjd då med våra mest aktiva. Frågan är vad som händer i undervegetationen. Det återstår att se framöver. Vi lever ju i tillväxtriket att vi lever på en planet som om det vore flera.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant,bra statsvetenskaplig analys och verkligt ideologiskt och vackert presenterat.Just det att vi lever som om vi hade flera planeter att "förbruka" är väl synonymt med den manliga logiken om odödlighet och stora narrativ av at besegra och härska-men nu måste vi betala priset för "framgångarna" och de kan ju som bekant bli obetalbara.