< div id=”header ”>< / div>

lördag 24 april 2010

Skuggbudget eller regeringalternativ?

De rödgröna avser snart att presentera en skuggbudget och rapporterna om vad som händer är fåordiga. Själv kommer jag ihåg då Carl Bildt myntade det berömda uttrycket " rödgrön röra". Något vi kunde dra på mungiporna åt i miljöpartiets barndom.
Det här  budgetar var ekonomi och har inte varit en paradgren på lokalare nivåer för miljöpartister då ekologi varit ledordet. Själv har jag ingen biologisk bakgrund mer än lite djur och växter samt naturintresse. Därför har jag med varm hand överlåtit det ekologiska till de som kan det bättre.

Mina områden ligger på makronvivå men har ett djupt engagemang i sociala rörelser som har anknytning till ivsbetingelser och där det krävs engagemang lokalt. Jag har plöjt igenom ett antal böcker genom åren men upptäckt att bloggar med länkar blir allt intressantare.

När så då ekonomi och ekologi ska knytas ihop kallas det ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle och då är alla med på vagnen. För egen del tror jag inte skuggbudgeten blir en sån raket för en vändning till något nytt utan ett någorlunda motalternativ till alliansens budget. Miljöpartiet tar en risk att för mycket förknippas med annan maktpolitik då andra partier också använder begreppet.

Men risker är till för att tas om partiet har ambitioner att ta sig in i regeringen. Genom ekonomiska kriser som finanskraschen  och oroliga valuta inom euro-området ser vi att ekonomi i rörelse med vår omvärld inte blivit något värdeladdat positivt begrepp. I synnerhet som den inte är "sund! Fortsättning följer. Läs bara här om GRÖN IT ! Begrepp som hållbar tillväxt och grön kommer att bli standard men politiken vad händer med den???

Inga kommentarer: